Från tradition till nästa generation

Hållbarhet

Våra ribbväggar och väggpaneler utgör inte bara en vacker designkomponent utan är också tillverkade med miljön i åtanke. Produkterna är tillverkade i Sverige och uppfyller högsta standarder för hållbarhet. För att understryka vårt engagemang för hållbarhet, tillverkas våra träribbor och paneler i en fabrik som är FSC-certifierad. Detta innebär att träet som används i tillverkningen kommer från ansvarsfullt skötta skogar och att vi bidrar till bevarandet av skogar och deras ekosystem. Akustikfilten är ett utmärkt exempel på hur återvinning kan spela en nyckelroll i hållbar produktutveckling. Filten är gjord av polyesterfibrer som härrör från PET-flaskor. Genom att återanvända material som annars skulle ha hamnat på soptippen, minskar vi mängden avfall och minimerar påverkan på vår miljö. Det är inte bara ett steg mot att minska mängden plastavfall i våra omgivningar, utan också ett sätt att skapa en produkt med utmärkt ljudabsorberande egenskaper.

Förutom materialval har vi också beaktat produktens livscykel. Våra ribbväggar och väggpaneler är enkla att montera på väggen och kan enkelt demonteras och återanvändas om behovet skulle ändras eller om produkten nått slutet av sin användbara livslängd. Detta minskar belastningen på avfallshanteringssystemet och minimerar vår sammanlagda påverkan på miljön.

Hållbarhet är mer än bara ett modeord för oss. Det är en integrerad del av vår produktutveckling och tillverkningsprocess. Genom att använda FSC-certifierat trä, återvunna material och en produkt som är enkel att underhålla och återanvända, strävar vi efter att minska vår påverkan på miljön och samtidigt erbjuda en produkt av hög kvalitet och design. Vi är övertygade om att vårt arbete med hållbarhet inte bara kommer att gynna dagens generation utan också skapa en bättre framtid för kommande generationer.

Varukorg

Semesterstängt V28-30 (8 - 28 juli)

Rulla till toppen
Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?