Akustikpanel

Vi rekommenderar att du tänker igenom en del saker innan du köper akustikpanel. Här hittar du information som vi vill lyfta fram för att ge dig större möjlighet att välja rätt lösning för just dig. Gemensamt för alla våra modeller är att de är enkla att montera, håller bra kvalitet och att panelerna har bra ljuddämpande egenskaper. Dessutom är designen förstaklassig.

Vad är akustikpanel?

En akustikpanel är en typ av ljudabsorberande panel med ribbor som monterats på en akustikfilt.

De används för att förbättra ljudmiljön samtidigt som de förändrar och höjer rummets karaktär och utseende.   Panelen absorberar ljudvågor och minskar ekon, vilket skapar en mer behaglig och avslappnad atmosfär. 

Akustikpaneler är vanligtvis tillverkade av trä eller andra material som bidrar till förmågan att absorbera ljud.

akustikpanel

Vår akustikpanel för väggar och tak har unika egenskaper

Våra akustikpaneler utmärker sig genom att de finns i flera utförande som ger fler designmöjligheter.

Vi erbjuder klassiska ribbväggar med olika tjocklekar på ribborna, samt en modellserie med varierande bredd på ribborna. Våra akustikpaneler finns i en mängd olika färgnyanser, vilket gör det enkelt att hitta en panel som passar din inredning och smak.

Alla våra paneler är monterade på vår RecoSilent akustikfilt, som ger enastående ljuddämpande egenskaper. Akustiska paneler skapar en effektiv ljudabsorption

Ribbon Wood

Ribbon Wood är en svensktillverkad akustikpanel av hög kvalitet med ribbor av äkta träfanér. Panelen finns i flera olika träslag och nyanser, som ek, valnöt och ask, och ribborna monteras på en svart eller grå akustikfilt. Med möjligheten att nå ljudklass A är Ribbon Wood ett utmärkt val för att förbättra akustiken och samtidigt skapa en elegant och naturlig atmosfär i hem, kontor eller andra utrymmen.

ThinRibbon-Classic-Walnut-23mm-side

Thin Ribbon

ThinRibbon, vår nya akustikpanel med tunna ribbor, ger rummet en naturlig träkänsla och dämpar effektivt ljudnivån tack vare kombinationen av ribbor och vår akustikfilt RecoSilent. Panelen är lätt, flexibel och enkel att montera, vilket gör den till ett praktiskt och elegant val. Dess tunna profil gör att den smidigt passar mot lister och kräver inga extra anpassningar vid montering. De finns i två standardlängder och erbjuder en enastående flexibilitet för att skapa en tystare och mer estetiskt tilltalande miljö.

Ribbon Wood Barcode

Panelerna i vår serie Barcode, med sitt namn inspirerat av det streckkodsliknande mönstret av ribbor i olika bredder, är ett spännande komplement till våra andra ribbväggar. Panelen erbjuder ytterligare designmöjligheter och kan enkelt kombineras med andra modeller, som exempelvis RibbonWood. Barcode är enkel att montera och finns tillgänglig i två olika längder.

Ribbon Design

Ribbon Design är akustikpaneler som ger en avskalad känsla av metall, sten eller cement, utan eko. Välj utseende mellan cortenplåt, marmor eller cement för att matcha din stil. Panelerna är enkla att montera och finns i olika färger för att passa ditt rum. Skapa en unik atmosfär med Ribbon Design och njut av både stilren design och behaglig akustik.

Ribbon-Color White Aspen Glossy with Grey RecoSilent-acoustic felt

Ribbon Color

Akustikpanel i smakfulla färger för alla hem.

Ge ditt hem en modern touch med Ribbon-Color, akustikpanel i trendiga färger och med mjukt rundade kanter. Oavsett om du föredrar en ljus och fräsch eller en mörk och exklusiv stil, finns det en Ribbon-Color-panel för dig. Välj matt eller glansig finish för att skapa precis rätt känsla.

Varför välja akustikpanel?

Det finns många fördelar med att använda akustikpaneler, några nämns här nedan.

  • Förbättrad ljudkvalitet och minskat buller – De minskar efterklangstiden och skapar en mer balanserad ljudbild i rummet. Genom förmågan att absorbera ljud kan panelerna bidra till att minska bullernivåerna och skapa en lugnare miljö.
  • Ökad produktivitet – En bättre ljudmiljö kan leda till ökad koncentration och produktivitet, särskilt i kontorsmiljöer.
  • Estetisk förbättring av rummet – Akustikpaneler finns i en mängd olika utföranden och kan bidra till att förhöja rummets estetik och design.

 

Rummets storlek och akustik

Storleken på rummet och dess befintliga akustik kommer att påverka hur många paneler du behöver och vilken typ av panel som är bäst lämpad.

Välj en akustikpanel som passar din personliga stil och inredning.

Panelerna finns i olika prisklasser och vi eftersträvar låga priser för paneler som håller hög kvalitet.

Akustikpaneler är enkla att montera

Vår akustikpanel är enkel att montera och om du är lite händig så klarar du det själv.

Du hittar en bra beskrivning i vår monteringsanvisning, där kan du även se filmklipp som beskriver hur monteringen utförs.

Vi säljer även en rad tillbehör som skarvremsor, montageskruv och monteringslim som underlättar monteringen.

 

Montera akustikpanel
Slat wall assembly

Några saker som är bra att känna till är att:

  • Tack vare den mjuka akustikfilten som ribborna sitter på så går det bra att montera akustikpanelen på rundade väggar.

  • Vi rekommenderar att inte montera panelerna utomhus, men det går bra att montera dem i välisolerade uterum.

  • Vår akustikpanel går att montera på nästan alla ytor, såväl på väggar som i taket. Både stående och liggande.

  • Undvik att montera panelerna för nära en öppen spis eller i en bastu. De ska heller inte monteras i våtutrymmen.

Se våra frågor & svar för ytterligare information

Recosilent

RECOSILENT är vår akustikfilt som tillverkas i Sverige av återvunna PET-flaskor.

Akustikfilten är fri från allergener och lim och är återvinningsbar. Vår akustikfilt absorberar effektivt oönskat ljud och skapar en lugn atmosfär. Den uppfyller brandklassning b-s1 d0. Välj mellan färgerna grå och svart

Vi hjälper dig att välja rätt

Om du är osäker på vilken akustikpanel som är rätt för dig, tveka inte att kontakta oss. Vi hjälper dig gärna att hitta den perfekta lösningen för dina behov och önskemål.

Tack för att du delar!

Facebook
LinkedIn
Pinterest
Varukorg

Semesterstängt V28-30 (8 - 28 juli)

Rulla till toppen
Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?