Inspiration ribbvägg trappa

< Inspiration sovrum | Inspiration TV-rum >

Ribbon-Wood Classic Ash Classic Ash Ribbon-Wood Classic Oak Ribbon-Wood Classic Oak trappa Ribbon-Wood Classic Oak trappa Ribbon-Wood Walnut Ribbon-Wood Walnut trappa Ribbon-Wood Walnut trappa Ribbon-Wood Walnut trappa ovanifrån Ribbon-Wood Classic Ash trappa

Ribbväggar i trappan

Området kring trappan i huset kan inte sällan vara en förbisedd plats vad gäller inredning. Samtidigt är det här en plats som förtjänar extra omtanke. Dels kommer det att göra så att hemmet blir mysigare, men inte minst är det värt att lägga extra omtanke på trapphuset eftersom det är en plats där eko och missljud studsar mellan våningarna. En lösning som allt fler väljer är därför att installera ribbväggar i trapphuset.

Vad är en ribbvägg?

En ribbvägg är en modulär väggpanel med ljuddämpande egenskaper. Ribborna kan vara gjorda i trä, men även i material som liknar t.ex. sten och marmor och cement. Väggpanelerna kan sedan anpassas och placeras både i tak och på väggar i precis den omfattning som du efterfrågar. Designmässtigt finns de även i olika utföranden, vilket gör att kan ge området kring trappan precis den prägel du efterfrågar. Genom att välja ljusa träslag och ljusa akustikfiltar får du en helt annan känsla än om du väljer mörkare toner. Att bekläda väggarna kring trappan med ribbväggar gör således att du har stora möjligheter att få dem att passa in i hemmets befintliga inredning. Du är dessutom fri att sätta upp precis så många ribbväggar som du vill. En del väljer att täcka hela väggen kring trappan med paneler, medan en del bara väljer ut ett fåtal ställen. Allt beror på dina behov och hur du estetiskt vill att området kring din trappa ska se ut.

Ett annat alternativ är att låta taket kläs med akustikpaneler från Wall Ribbon. Det kan vara ett effektivt och nästan osynligt sätt att dämpa ljudnivån och undvika störande eko.

Så dämpar ribbväggar ljudet

Ribbväggarna dämpar ljudet i trapphuset genom sin unika konstruktion. Ribborna får ljudet att studsa i olika riktningar istället för åt ett och samma håll, och den dämpande akustikfilten hjälper till att hindra spridningen. Det gör att rummet helt enkelt blir tystare, och om du sätter upp dessa paneler i trappan.

Varukorg

Semesterstängt V28-30 (8 - 28 juli)

Rulla till toppen
Welcome to Wallribbon!

It looks like you are on the wrong page

Would you like to go here instead?